=

Muistathan, että nyt treenitauon jälkeen on hyvä aloittaa harjoittelu matalammalla volyymilla. "Isoja", moninivelliikkeitä kuten maastaveto, kyykky ja penkkipunnerrus kannattaa tehdä 6-8 varsinaista työsarjaa viikossa. "Pienempiä", yhden nivelen ylittäviä liikkeitä kuten hauiskääntö tai vipunostot sivuille kannattaa tehdä 8-12 työsarjaa per viikko....

Mitä enemmän laitat puita nuotioon, sitä suurempi liekki. Sama pätee myös energiankulutukseesi. Eli mitä enemmän syöt, sitä suurempi energiankulutus. Aerobinen harjoittelu on kuin pieniä puita energiankulutuksesi nuotioon, mutta niitä ei kannata laittaa liikaa erityisesti dieetillä, muuten nuotio tukehtuu.

Ylivoimaisesti paras fiilis tulee siitä kun treenin aikana haastan itseäni ja onnistun siinä! Ja jos vielä satun voittamaan "vanhan minäni" esimerkiksi tekemällä hieman enemmän kuin viimeksi - on fiilis ihan loistava!

Kun kehittyminen pysähtyy yksittäisessä treeniliikkeessä, etkä ole pystynyt lisäämään treenipainoja tai toistoja/sarjoja pariin viikkoon. Tai olet tehnyt yli 12 viikkoa samoja liikkeitä esimerkiksi etureisille. Tällöin kannattaa vaihtaa liikkeitä treeniohjelmassasi.

Villen Vinkit

#villenvinkit #tiedettäsalille