=

”KESÄKUNTO” EI VAADI HUIPPU-URHEILIJAN SUORITUKSIA

20.01.2021

Moni tavoittelee tällä hetkellä parempaa oloa ja fyysistä kuntoa, ehkä jopa sitä kuuluisaa kesäkuntoa. Tämän voi todeta jo kuntosalien kävijämäärän joka tammikuisena lisääntymisenä, koronasta huolimatta.

On hyvä muistaa, että painonpudotus tai kehonkoostumuksen pieni "viilaus" ei vaadi mitään urotekoja vaan mahdollisesti vain pieniä muutoksia arkeesi. Suurimmat haasteet ovat yleensä omassa kalenterissa - kiireinen meno jatkuu arjessa ja unohtuu nukkua riittävästi ja syödä omien tavoitteiden mukaisesti.

Kuitenkin 2 x viikossa esimerkiksi voimaharjoittelua riittää kehittämään ja muokkaamaan kehonkoostumusta. Ja kolmella voimaharjoituksella viikossa pääsee jo lähes samoihin tuloksiin kuin kuudella treenikerralla.

Säännöllisyys ja ohjelman noudattaminen sekä maltti ovat tärkeitä ystäviäsi tavoitteidesi saavuttamisessa. Ja hei, mitä sitten jos tuleekin silloin tällöin sellainen viikko, että ohjelman noudattaminen ei onnistu? Yksi viikko sinne tai tänne, ei estä tavoitteidesi saavuttamista.

Mikä voimaharjoittelussa on olennaista kun muokkaat kehonkoostumustasi?

  • Tee 4-6 liikettä per treeni
  • Kehitä maksimivoimaa ainakin isoissa liikkeissä kuten maastaveto, kyykky ja penkkipunnerrus
  • 8-10 sarjaa per lihasryhmä per treeni
  • 6-12 toistoa, jätä pääsääntöisesti aina 1-2 toistoa "varastoon". Älä tee siis uupumiseen saakka joka treenissä
  • Toteuta nousujohteisuutta treenissäsi, pyri tekemään joka viikko joko enemmän toistoja samalla painolla tai saman verran toistoja suuremmalla painolla.#villenvinkki #koulutuspäällikköpaljastaa #jaettutieto #suomenfitnessurheilury #kesäkunto #voimaharjoittelu


"Ja hei, mitä sitten jos tuleekin silloin tällöin sellainen viikko, että ohjelman noudattaminen ei onnistu?" Yksi viikko sinne tai tänne, ei estä tavoitteidesi saavuttamista!