=

HALLITSE STRESSIÄ, JOTTA PALAUDUT ARJEN ASKAREISTA

31.08.2021

Lyhytaikainen stressi voi lisätä tarkkaavaisuuttasi sekä keskittymis- ja suorituskykyäsi. Kuitenkin pitkään jatkuessa se voi kuitenkin johtaa uupumiseen. Liian pitkään jatkunut stressi, on se sitten fyysistä tai psyykkistä, vaikuttaa toimintakykyysi niin arjessa kuin treenissä. Usein myös pitkään jatkunut stressi vaikuttaa mielialaamme ja stressaantuneena mieli on enemmän alakuloinen kuin innostunut.


Stressillä on itsessään yleensä negatiivinen kaiku, vaikka positiiviset asiat yhtälailla aiheuttavat stressiä. Voidaankin siis sanoa, että stressi on mitä tahansa kuormitusta mitä me koemme ihan jokaisella elämän osa-alueella.


Riittävä energiansaanti (erityisesti hiilihydraattien saanti) ja uni ovat hyviä keinoja palauttamaan koetusta stressistä. Myös matalatehoinen kestävyysharjoittelu on hyvä tapa palauttaa mieltä ja kehoa.


Stressiä ja kuormittumista voit mitata esim. nykyaikaisilla älykelloilla, mitkä arvioivat hermoston aktiivisuutta ja näiden avulla voit saada tukea oman jaksamisen arviointiin.


Ole kiinnostunut omasta jaksamisestasi ja tarkkaile kehon viestejä.