=

KESÄ JA KESÄLOMA VOI OLLA HYVÄ TAUON PAIKKA

05.07.2022

Jatkuva oppiminen tähtää osaamisen kehittämiseen elämän ja työuran eri vaiheissa. Tavoitteellinen treenaaminen tähtää siihen, että kokoajan tulisi kehittyä omissa tavoitteissa. Jatkuva kehitys ja optimointi leimaa tätä "ajan henkeä" ja se voi olla raskasta. Pidä siis totaalilepo tai edes "kevyt viikko" jatkuvasta oppimisesta ja kehittymisestä - niinhän sinä teet myös treeneissäkin.

Kesäloma voi siis tarjota hyvän mahdollisuuden ottaa taukoa jatkuvassa itsensä kehittämisessä. Eikä hätää vaikka sinulla ei olisikaan kesälomaa. Kesällä voi olla joka tapauksessa hyvä hetki ottaa happea kehityksessä, sillä useat laitokset ja virastotkin ovat kiinni heinäkuussa. "Maailma ei siis pyöri" kesällä ihan niin tehokkaasti kuin muuna aikana vuodesta. Et jää siis mistään paitsi jos kesällä hieman kevennät tahtia.

Myös fyysistä kuntoa kehittävästä harjoittelusta voit hyvällä omalla tunnolla pitää taukoa tai ainakin vähentää sitä normaalista harjoitusmääristä. Kesän ajan tauon pitäminen juoksupoluilta tai salilta ei tarkoita sitä, että menetät kaikki saavutetut tavoitteet. Korona-aika opetti, että lihasmuisti toimii eikä tauko treenaamiseen tarkoita automaattisesti kehityksen pysähtymistä vaan jopa päinvastoin.

Kun palaat takaisin normaali rytmiin opiskelun, työn ja treenien suhteen niin tee kuten treeneissäkin, lisäät volyymia pikku hiljaa eikä niin, että jatkat suoraan siitä mihin jäit ennen kesää.

Ps. Tutkittuun tietoon perustuvat treeniohjelmat ja ruokavaliot verkkokaupastani