=

MITEN SAAVUTTAA "KESÄKUNTO"?

16.05.2022

Moni tavoittelee tällä hetkellä parempaa oloa ja fyysistä kuntoa, ehkä jopa sitä kuuluisaa kesäkuntoa. Tämän voi todeta jo kuntosalien kävijämäärän lisääntymisenä.
On hyvä muistaa, että painonpudotus tai kehonkoostumuksen pieni "viilaus" ei vaadi mitään urotekoja vaan mahdollisesti vain pieniä muutoksia arkeesi. Suurimmat haasteet ovat yleensä omassa kalenterissa - kiireinen meno arjessa ja liian vähäiset unet ja epäsäännöllinen syöminen ovat hyvin tyypillistä.


Kuitenkin 2 x viikossa esimerkiksi voimaharjoittelua riittää kehittämään ja muokkaamaan kehonkoostumusta. Ja kolmella voimaharjoituksella viikossa pääsee jo lähes samoihin tuloksiin kuin kuudella treenikerralla.


Säännöllisyys ja ohjelman noudattaminen sekä maltti ovat tärkeitä ystäviäsi tavoitteidesi saavuttamisessa. Ja hei, mitä sitten jos tuleekin silloin tällöin sellainen viikko, että ohjelman noudattaminen ei onnistu? Yksi viikko sinne tai tänne, ei estä tavoitteidesi saavuttamista.


Mikä voimaharjoittelussa on olennaista kun muokkaat kehonkoostumustasi?
- Tee 4-6 liikettö per treeni
- Kehitä maksimivoimaa ainakin isoissa liikkeissä kuten maastaveto, kyykky ja penkkipunnerrus
- 8-10 sarjaa per lihasryhmä per treeni
- 6-12 toistoa, jätä pääsääntöisesti aina 1-2 toistoa "varastoon". Älä tee siis uupumiseen saakka joka treenissä
- Toteuta nousujohteisuutta treenissäsi, pyri tekemään joka viikko joko enemmän toistoja samalla painolla tai saman verran toistoja suuremmalla painolla.

Ps. Tutkittuun tietoon perustuvat treeniohjelmat ja ruokavaliot verkkokaupastani