=

ONKO SINULLA PALAUTUMISVAJETTA?

22.07.2022

Jaksatko tehdä työpäivän tai opiskelupäivän jälkeen muutakin kuin vain pakolliset kotiaskareet? Alkaako kenties aikaisemmin mukavat tekemiset tuntua yhä hankalammilta? Jos nämä resonoivat, voi olla että sinulla on palautumisvajetta.

Miten voisit palautua jos et tee palautumisen eteen mitään? Eihän kuntokaan kehity sohvalla makoilemalla.

Pelkkä riittävä uni ei välttämättä riitä palauttamaan arjen askareista. Varsinkaan silloin jos harjoittelet tavoitteellisesti.

Oli kuormituksen lähde positiivinen (innostava työ- tai itsensä kehittämisen projekti, mökkireissu läheisten kanssa) tai negatiivinen (taloushuolet, riita ystävän kanssa) yhtälailla molemmista tulee palautua.

Palautumisen keinoja ovat mm. laadukas ja riittävä uni, riittävä energiansaanti (erityisesi hiilihydraatit) ja palauttava matalatehoinen liikunta kuten kävely luonnossa, pyöräily tai vaikka frisbeegolf. Palauttavassa liikunnassa syke ei saisi nousta niin korkeaksi että hengästyt.Nykypäivä haastaa meidän palautumiskapasiteettia monella eri tapaa. Runsaaseen istumiseen perustuva elämäntapa ja vähentynyt liikunta-aktiivisuus ovat omiaan heikentämään palautumista nykypäivän kuormitustekijöistä verrattuna meitä vanhempiin sukupolviin.Palauttavaa viikonloppua just sulle! 💪

Ps. Tutkittuun tietoon perustuvat treeniohjelmat ja ruokavaliot verkkokaupastani