=

en-KÄYTÄ LISÄRAVINTEITA HARKITUSTI TEHOSTAMAAN HARJOITTELUA SEKÄ SUORITUSKYKYÄSI

09/08/2021

Lisäravinteita markkinoidaan suorituskykyä tehostavina valmisteina ja niiden käyttö on kuntolijoiden, voimailijoiden ja urheilijoiden keskuudessa melko yleistä. Kuitenkin vain harvan lisäravinteen käytöstä hyödyistä on tieteellistä näyttöä. Urheilijan on tärkeä tiedostaa, että niiden käyttöön voi liittyä dopingrikkomuksen riski, sillä joidenkin lisäravinteiden tuotteiden ainesosat voivat olla tuntemattomia.

Lisäravinteiden tarkoitus on täydentää ruokavaliota sille ominaisten ravintoaineiden tai muiden aineiden vuoksi tai muulla tavalla vaikuttaa ihmisen ravitsemuksellisiin tai fysiologisiin toimintoihin. Lisäravinteita ei ole tarkoitettu korvaamaan monipuolista ruokavaliota. Ne kuuluvat elintarvikkeisiin, vaikka ne voivat muistuttaa ulkomuodoltaan ja käyttötavaltaan lääkkeitä.

Lisäravinteista voi olla hyötyä silloin kun energiansaanti ei ole riittävää (olet esim. Dieetillä), tai jos rajoitat ruokailuasi tai noudatat jotain erikoista ruokavaliota. Lisäravinteet voivat olla myös oiva apu tukemaan normaalia terveellistä ruokavaliota arjen kiireissä esim. reissutyössä.Proteiinilisästä ja kreatiinista sekä kofeiinista, hiilihydraattilisästä ja beta-alaniinista on hyvä tieteellinen näyttö niiden toimivuudesta. Ja nimenomaan tuossa järjestyksessä. Laita normaali ruokailu kuntoon ja vasta sen jälkeen panosta lisäravinteisiin.

Hyvää viikonloppua just sulle! 🔥