=

en-MITÄ TEHDÄ KUN HALUAN "KIINTEÄMMÄN" KROPAN?

29/12/2021

Mitä tehdä kun haluan "kiinteämmän" kropan?

Usein kuulee tavoiteltavan kiinteämpää kroppaa, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Erityisesti näin vuoden lopulla mietitään tavoitteita ensi vuodelle.

Mitä salilla täytyy tehdä ja kuinka syödä, jotta pääset tavoitteisiisi? Tyypillisesti halutaan eroon pömppövatsasta tai halutaan rasvaa pois ilman, että lihakset kasvaa suhteettoman suuriksi. Tässä muutama prinsiippi, mitkä on hyvä pitää mielessä kun tavoitteena on kiinteytyä!

✅ Kiinteytys tarkoittaa sitä, että lihasten päällä olevan rasvan määrä vähenee ja lihakset tulevat paremmin esille.

✅ Lihakset tulevat paremmin esille kun ne vahvistuvat ja kasvavat kokoa.

✅ Lihaskasvu on verrattain hidasta, sillä keskimäärin lihakset kasvavat 0,5-1,0 kg, silloin kun treeni ja ruokavalio on kunnossa.

✅ Rasvanpoltto ei onnistu paikallisesti, vaikka moni niin luulee.

✅ Myös rasvanpoltto vaatii pitkäjänteisyyttä, sillä hyvä vauhti polttaa rasvaa on 0,5 kg viikossa

✅ Tehokas rasvanpoltto vaatii energiavajeen, eli energiaa pitää syödä vähemmän kuin kuluttaa

✅ Rasvanpoltto onnistuu parhaiten kun sekä ruokavalio että treeniohjelma tukee rasvanpolttoa, pelkällä ruokavaliolla tai treeniohjelmalla ei pääse niin hyviin tuloksiin

✅ Yhtäaikainen lihaskasvu ja rasvanpoltto on mahdollista silloin kun treeniohjelma on sulle optimaalinen ja proteiininsaanti on riittävää.

✅ Tehokas treeniohjelma on sellainen missä kehittyminen on nousujohteista - treenipainot tai toistot / sarjojen määrä lisääntyy viikko viikolta.