=

ALOITA HARJOITTELU TAI OMAN RUOKAILUN PARANTAMINEN NYT EIKÄ VASTA TAMMIKUUSSA

29.10.2022

Meille on tyypillistä on/off -ajattelu erityisesti elämäntapamuutoksia koskevissa asioissa. Usein elämäntapamuutokset nähdään isoina ja vaivalloisina tekoina, "sitten kun" -tekoina. Tälläisella ajattelulla saadaan aikaan se, että elämäntapamuutoksia on vaikea tai työläs toteuttaa, niin aloittamista lykätään. Tästä ajaudutaan usein tilanteeseen ettei tapahdu mitään pitkään aikaan. Ja vielä pahimmoilleen käy niin, että sitten "maanantaina" tulee oikeasti joku este elämäntilanteeseen, että sen elämäntapamuutoksen aloittaminen vaikeutuu ja se jää sitten kokonaan.

Mä olenkin omille valmennettaville joskus sanonut, että älä aloita maanantaina, vaan aloita tiistaina. Ihan vaan haastaakseen näitä meille iskostettuja päähän pinttymiä aloittamisesta. Mutta älä odota edes tiistaihin, vaan aloita nyt!

Jos aloitat nyt, niin olet tammikuussa jo paljon lähempänä tavoitetta kuin että jos aloittaisit vasta tammikuussa. Sillä jokainen askel lenkkipolulla tai toisto kuntosalilla tai jokainen suunnitelmallinen ateria vie sinua lähemmäs tavoitettasi. 

Halutut kuntomuutokset voidaan ajatella olevan tietyn harjoituksen tai aterian päässä. Jos se sun tavoite on juosta ensi kesänä maratonin puolikas niin harjoituskilometrejä pitäisi olla takana 10 kertaisesti sitä maraton vauhtia. Tai jos haluat pudottaa ensi kesäksi 10 kg painoa, se vie optimaalisesti toteutettuna 20 viikkoa. Näin ollen, jos aloitat harjoittelun nyt niin olet lähempänä tammikuussa kesän tavoitetta.

Ja mitä sitten jos ja kun tulee pikkujouluja sun muita tapahtumia nyt loppuvuonna, ettet pysty toteuttamaan harjoitusohjelmaa tai ruokavaliota? 2 harjoitusviikkoon tai 3 tavoitteen mukaista ateriaa 5 päivänä viikosta kehittää parempi kuin nolla harjoitusta tai nolla ateriaa. Pyri tässäkin asiassa pois on/off -ajattelusta.

Osta tutkimustietoon perustuvat treeniohjelmat ja ruokavaliot nyt UUDISTUNEESTA verkkokaupastani. Nyt verkkokaupastani on löydettävissä helpommin sinun tavoitteellesi sopivat valmennuspalvelut.