=

Erilaisia ruokavaliomalleja painonpudotukseen on olemassa runsaasti. Kaikki ruokavaliomallit pudottavat painoa tehokkaasti ja niiden teho perustuu niiden aikaan saamaan energiavajeeseen. Sinulle sopiva ruokavaliomalli tulee valita sen perusteella mikä sopii sulle parhaiten! Joillekin eri dieetit voivat olla helpompi toteuttaa kuin toiset. Eri...

Kehittymistä tapahtuu kunhan noudatat harjoitusohjelmaasi tai ruokavaliotasi, vaikka se ei näkyisikään heti peilissä tai kehonpainossa. Luota itseesi ja prosessiin.
Me saatamme helposti kompastella ajatukseen siitä, että kehittymistä ei tapahdu tai se on liian hidasta. Kaikki pitäisi saada heti.

Ikä ei ole este painonpudotukselle. Hormonitoimintasi ei rajoita painonpudotusta. Aineenvaihdunta ei pysähdy dieetillä. Sinun ei tarvitse noudattaa vähähiilihydraattista ruokavaliota. Liikunta ei ole välttämätöntä painonpudotuksessa, mutta se auttaa muokkaamaan kehoa.

Oletko kuullut sanottavan, että pitää syödä puhdasta ruokaa, jotta voi laihtua tai kehittyä? Piirtyykö sinullakin tavoitteita tukevasta ruokavaliosta mielikuva vain kanasta ja parsakaalista? Vai oletko sitä mieltä, että on ihan sama mitä syö kunhan päivittäinen energiansaanti ei ylitä tiettyä määrää.

"Sinun täytyy shokeerata tai yllättää lihakset, jotta ne kasvavat." - Väärin. Lihaksilla ei ole silmiä tai tietoista mieltä. Ne tunnistavat niihin kohdistuneet sisäiset ja ulkoiset voimat, joita vastaan ne tekevät työtä. Kun kuormitus on suurempaa kuin edellisellä kerralla, lihas saa ärsykkeen kehittyä.

Hiilihydraatteja usein pelätään ihan turhaan, puhumattakaan sokereista. Ja hiilihydraattien syöntiin liittyy paljon vääriä uskomuksia, kuten hiilihydraatit lihottavat tai hedelmien sisältämät sokerit ovat epäterveellisiä. Tai tyypillisesti ajatellaan, että hiilihydraatit ovat sokeria. Yleinen suositus on, että lisättyä sokeria tulisi olla...

Kuntoilijoiden mutta myös urheilijoiden yksi suurimmista kehityksen "esteistä" tai hidastajista on se, että ei uskalleta syödä riittävästi. Syödään siis tietoisesti tai tiedostamatta liian vähän suhteessa omaan energiankulutukseen.

Älä anna aamupainosi määrittää tuleeko tästä hyvä vai huono päivä. Lihaskasvuun tai painonpudotukseen tähtäävässä voimaharjoittelussa sekä ruokavalion noudattamisessa voi olla haasteellista seurata omaa kehitystä. Erityisesti kun itse on helposti sokea omalle kehitykselle. Välillä voi olla päiviä jolloin tuntuu, että kehitys olisi mennyt...

Mitä kiinteyttäminen (body toning) tarkoittaa? Valitettavasti tällaista termiä ei virallisesti tunneta, sillä kehostamme joko rasvamassa vähenee, pysyy samassa tai suurenee. Puolestaan lihasten koko joko suurenee, pysyy samana tai pienenee.

Villen Vinkit