=

en-ALOITA TREENITAUON JÄLKEEN MALTILLISESTI

16/02/2022

Muistathan, että nyt treenitauon jälkeen on hyvä aloittaa harjoittelu matalammalla volyymilla. "Isoja", moninivelliikkeitä kuten maastaveto, kyykky ja penkkipunnerrus kannattaa tehdä 6-8 varsinaista työsarjaa viikossa. "Pienempiä", yhden nivelen ylittäviä liikkeitä kuten hauiskääntö tai vipunostot sivuille kannattaa tehdä 8-12 työsarjaa per viikko. Ja ennen kaikkea niin, että aloita nyt harjoittelu vähimmäismäärillä - tee siis riittävän vähän.

Voimaharjoittelussa ehdottomasti tärkeintä on se, että treenataan kovaa ja tavoitteellisesti sekä noudatetaan omaa treeniohjelmaa. Treenaa niin, että jokainen kohdelihaksen lihassolu aktivoituu maksimaalisesti.

Pyri kasvattamaan viikkokohtaista volyymia viikosta toiseen, joko treenipainoja tai sarjoja / toistoja lisäämällä. Tee sinulle sopivia liikkeitä, sellaisia jotka tuntuvat kohdelihaksessa. Sisällytä harjoitusohjelmaasi kaikki voimaharjoittelun liikemallit. 

Keskity siihen, että harjoittelet kohti tavoitteitasi, mieti mitä ja miten tulee harjoitella, jotta se palvelee tavoitteidesi saavuttamista. Muista, että harjoittelun tulee olla joustavaa, mukavaa ja innostavaa.

Ps. Tutkittuun tietoon perustuvat treeniohjelmat ja ruokavaliot verkkokaupastani