=

en-ELÄMÄNTAPAMUUTOKSET EIVÄT VAADI HUIPPU-URHEILIJAN SUORITUKSIA

24/01/2022

Oletko pohtinut aloittavasi säännöllisen liikkumisen tai hyvinvointia edistävän ruokavalion noudattamisen vuoden 2022 kunniaksi?

Saatat kokea epävarmuutta siitä mitä tulisi tehdä, jotta aloitettu liikunnallinen elämäntapa tai ruokavalion noudattaminen olisi pysyvää ja siitä syntyisi jälleen tapa. Se on täysin normaalia jos aikaisemmin ei ole ollut liikunnallista elämäntapaa tai elämäntilanne on muuttunut radikaalisti siitä kun on viimeksi ollut liikunnallisesti aktiivinen tai olet noudattanut jotain ruokavaliot. Arki voi olla nyt ihan erilaista eikä liikunta tai ruokavalion noudattaminen enää "toimi" kuten aikaisemmin. Koronatilannekin voi aiheuttaa harmia.

Oletko kuullut tai nähnyt läheisesi muuttavan viimeaikoina liikunta- ja tai terveyskäyttäytymistä ja samalla miettinyt; "kunpa minäkin". Oletko kenties itse kokeillut liikkuvasi ja syöväsi samalla tavalla mutta se ei ole tuottanut sulle mielihyvää ja pian se on jäänyt? Olet saattanut ehtiä jo ajattelemaan, että miksi minä en onnistu vaikka läheiseni onnistuu?

Huoli pois. Liikunnan tai ruokavalion noudattamisen aloittaminen voi aluksi tuntua hankalalta ja epämukavalta. Elämäntapamuutos vaatii aina tahdonvoimaa ja tapojen muuttaminen vaatii energiaa ennen kuin niistä syntyy päivittäisiä rutiineja. Elämäntapamuutoksen tekeminen vaatii motivaatiota, mahdollisuuksia ja tietoa siitä mitä tehdä. Varmista siis, että sinulla on mahdollisuus aloittaa uusi elämäntapa, niin että se sopii sinun päivittäiseen rytmiin. Kuitenkin on lohdullista, että kuntomuutosten saavuttaminen ei vaadi huippu-urheilijan suorituksia, vain arjen hallintaa.

Ole realistinen ja nauti tekemisistäsi joka kerta ja pyri olemaan armollinen ja joustava itseäsi kohtaan. Löydä oma tapa liikkua ja toteuttaa hyvinvointia tukevaa ruokavaliota, jotka tuottavat iloa ja ovat mielekkäitä. 

Ps. Tutkittuun tietoon perustuvat treeniohjelmat ja ruokavaliot verkkokaupastani