=

en-LIIKKUMINEN TAI TERVEELLISEN RUOKAVALION NOUDATTAMINEN EI AINA OLE ASENTEESTA TAI MOTIVAATIOSTA KIINNI

19/02/2022

Meidän "liikuntaihmisten" voi olla joskus hankala ymmärtää, miksi on niin paljon ihmisiä, jotka eivät harrasta liikuntaa. Ihmisten liikkumisen tiellä ja lautasella voi olla paljon erilaisia esteitä.

Kyllähän suurin osa ihmisistä tietää, että liikkuminen on terveellistä ja liikkumalla parannetaan kansanterveyttä. Ja moni meistä tietää miten tulisi syödä tai että millainen on terveellinen ruokavalio. Myös motivaatiota voi olla riittämiin ja ne tavoitehousut odottavat jo toista vuotta siellä vaatekaapissa. Miksi kuitenkaan kaikki eivät liiku ja syö terveellisesti?

Yksi syy voi liittyä mielenterveyteen. Vaikka liikkuminen ja terveellinen ruokavalio lisäävät henkistä hyvinvointia, jaksamista sekä antavat voimavaroja, voi tilanne olla sellainen että olon pitäisi saada helpotettua sen verran, että on edes jaksamista lähteä ulos omasta kämpistä.
Toinen syy voi olla taloudellinen. Joo, lenkkeily on ilmaista tai kuntosalin kuukausikortti on vain keskimäärin 50 euron luokkaa. Mutta monelle suomalaiselle tuo ylimääräinen 50 euroa vaatii useamman kuukauden säästämisen, eikä tuona aikana saa tapahtua mitään yllättävää joka vaatisi rahaa.

Yksi syy myös voi olla se, että voidaan kokea etteivät omat liikuntataidot ole riittävät tai oma keho ei sovi siihen muottiin mitä näkee kuntosaleilla ja juoksupoluilla - somesta puhumattakaan. Tällöin liikkumisen ja terveellisen ruokavalion aloittamista helposti voidaan siirtää myöhemmäksi, "sit kun".

Mun viesti on se, että ensinnäkin ole ystävällisempi itsellesi - askel kerrallaan. Ja jokainen askel on eteenpäin. Ja muista, että jokainen meistä "liikuntaihmisistä" on aloittanut jostain. Ja älä välitä muista, välitä itsestäsi. Sä teet itseäsi varten tai olet tekemättä, et kenenkään muun! 👊

Ps. Tutkittuun tietoon perustuvat treeniohjelmat ja ruokavaliot verkkokaupastani