=

ENERGIANKULUTUKSESI TYKKÄÄ RIITTÄVÄSTÄ ENERGIANSAANNISTA JA LIIKUNNASTA

25.01.2022

Mitä enemmän laitat puita nuotioon, sitä suurempi liekki. Sama pätee myös energiankulutukseesi. Eli mitä enemmän syöt, sitä suurempi energiankulutus. Aerobinen harjoittelu on kuin pieniä puita energiankulutuksesi nuotioon, mutta niitä ei kannata laittaa liikaa erityisesti dieetillä, muuten nuotio tukehtuu.

Puolestaan mitä vähemmän syöt, sitä pienempi nuotion liekki on eli energiankulutuksesi. Kun tavoittelet painonpudotusta eli olet energiavajeessa, energiankulutuksesi voi hieman alentua. Tällöin voidaan ajatella saman metaforan kautta, että nuotion puut eivät pala ihan niin tehokkaasti. Tällöin myöskään pienten puiden lisääminen eli aerobinen harjoittelu ei välttämättä lisää energiankulutusta vaan liekki voi tukehtua ja energiankulutus on alhaisempaa. Kuitenkin voimaharjoittelu on kuten pieniä sytytyspaloja energiankulutuksesi nuotioon - voimaharjoittelu tutkitusti lisää energiankulutustasi noin 100 kcal / päivä.

Pyri siis syömään mahdollisimman paljon, liiku ja treenaa salilla, jotta energiankulutuksesi on mahdollisimman suurta. Muista kuitenkin, että harjoittelun jälkeinen "jälkipoltto" ei ole niin voimakasta kun yleisesti ehkä ajatellaan. Eikä myöskään lihasmassa itsessään kuluta mitenkään suuria määriä, vain 13 kcal / kg.

Ei ole olemassa taikajuomaa tai -ruokaa jolla lisätä aineenvaihduntaa. Jos tällainen olisi niin se olisi varmasti maailman myydyin tuote.

Ps. Tutkittuun tietoon perustuvat treeniohjelmat ja ruokavaliot verkkokaupastani