=

KEHONPAINOSI ON VAIN PIENI OSA TOTUUTTA!

17.02.2022

Älä anna aamupainosi määrittää tuleeko tästä hyvä vai huono päivä.

Lihaskasvuun tai painonpudotukseen tähtäävässä voimaharjoittelussa sekä ruokavalion noudattamisessa voi olla haasteellista seurata omaa kehitystä. Erityisesti kun itse on helposti sokea omalle kehitykselle. Välillä voi olla päiviä jolloin tuntuu, että kehitys olisi mennyt taaksepäin. Mutta välillä on niitä päiviä kuin peilikuvasta näyttää "ihan jees" kehitys. Tunnistatko tunteen?

Tätä kaikkea hankaloittaa se, että puntari elää ihan omaa elämäänsä ja aamupaino voi näyttää siltä ettei kehittymistä olisi tapahtunut yhtään. Kuinka sitten seurata kehittymistä aamupainon perusteella ja miten siihen tulee suhtautua?

Seuraa aamupainoasi aamuvessakäynnin jälkeen joka aamu. Laita aamupaino ylös vaikka exceliin ja viikon jälkeen summaat jokaisen päivän painon ja jaat tuloksen seitsemällä, näin saat itsellesi painosi viikkokeskiarvon. Jos viikkokeskiarvopaino on muuttunut haluttuun suuntaan, olet oikealla jäljillä!

Aamupaino on luotettava mittari kehittymisen seurantaan, vain mitä kauemmin sitä seuraa, jolloin opit tunnistamaan ne tilanteet, mitkä ovat voineet vaikuttaa aamupainoon. Aamupainoa muuttaa normaalista poikkeava edeltävän päivän intensiivinen treeni, ruokailu / nesteen juonti tai suolaisen ruoan syöminen. Myös suuri määrä hiilihydraatteja edellisenä päivänä saattaa vaikuttaa kehonpainoon, pelkästään jo lisääntyneen kuitujen saannin ja ulostemassan vuoksi. Naisilla myös kuukautiskierto vaikuttaa vahvasti aamupainoon. Lisäksi edeltävän yön vähäinen unimäärä tai huonot unet vaikuttaa usein aamupainoon.

Yksittäinen aamupaino lukema ei kerro kuin pienen osan koko totuudesta, jos edes sitäkään. Älä siis anna aamupainosi koskaan pilata päivääsi!

Ps. Tutkittuun tietoon perustuvat treeniohjelmat ja ruokavaliot verkkokaupastani