=

KUNTOILUN YLEISIMMÄT MYYTIT!

12.03.2022

"Sinun täytyy shokeerata tai yllättää lihakset, jotta ne kasvavat." - Väärin. Lihaksilla ei ole silmiä tai tietoista mieltä. Ne tunnistavat niihin kohdistuneet sisäiset ja ulkoiset voimat, joita vastaan ne tekevät työtä. Kun kuormitus on suurempaa kuin edellisellä kerralla, lihas saa ärsykkeen kehittyä.

"Yli 30 g proteiinia aterialla ei imeydy tai yli menevä proteiini muuttuu suoraan rasvaksi." - Väärin. Pääsääntöisesti kaikki syöty proteiini imeytyy, mutta mikä on järkevä määrä aterialla? Yleisesti suositeltu proteiinin määrä aterialle on 20-40 g.


"Sinun pitää harjoitella kuin huippu-urheilija, jos haluat tuloksia." - Väärin. Kehittyminen on todella yksilöllistä ja joku voi kehittyä yhdellä ohjelmalla, kun taas toinen voi samalla ohjelmalla huonontaa toimintakykyään tai pienentää lihaksiaan. Treenaa sulle sopivalla rytmillä ja ohjelmalla

"Hiilihydraatteja ei kannata syödä illalla, sillä se estää kasvuhormonin eritystä yön aikana sekä lihottaa." - Väärin. Tästä ei ole näyttöä, että hiilihydraattien syöminen illalla haittaisi elimistön normaalia hormonitoimintaa. Sen sijaan, syömällä hiilihydraatteja illalla nukut todennäköisesti sikeämmin.


"Pienet toistot kasvattavat kokoa, kun suuret toistomäärät polttavat rasvaa." - Väärin. Lihaskasvu on eri voimaominaisuuksien harjoittelun sivutuote eli lihas voi kasvaa 1-20+ toistoalueella.

"Ei kannata syödä hiilihydraatteja ja rasvaa samalla aterialla, koska se lihottaa." - Väärin. Muuten voisit syödä mielin määrin pelkkää hiilihydraattia tai pelkkää rasvaa ja et lihoisi yhtään. Päivän aikana syöty kokonaisenergian määrä on merkitsevämpää kuin se, millainen on päivän ravintoainejakauma.

Ps. Tutkittuun tietoon perustuvat treeniohjelmat ja ruokavaliot verkkokaupastani