=

LIIKKUMINEN ON ERITTÄIN TÄRKEÄÄ TERVEYDELLE, MUTTA MIKSI SE EI HOUKUTTELE SINUA LIIKKEELLE?

13.03.2023

Vaikka tiedät, että liikkuminen on tärkeää hyvinvoinnillesi, et välttämättä tunne innostusta liikkumiseen tänään. Saatat ajatella, että aloitat sitten kun ehdit... Mutta on ensiarvoisen tärkeää pohtia, miksi haluat liikkua?


On myös tärkeää löytää itsellesi sopiva tapa liikkua ja pitää huolta kehostasi. Se ei kuitenkaan aina ole helppoa, sillä liikkumisen esteitä voi olla monia. Saatat kokea, että et osaa liikkua, tai ehkä sinulla ei ole aikaa liikkumiselle arjessasi. Motivaatio voi myös olla haastavaa saada ylläpidettyä, jos se perustuu vain ulkoisiin tekijöihin.


Pelkkä motivaatio ei riitä liikkumisen aloittamiseen ja ylläpitämiseen. Tarvitset myös taitoja ja valmiuksia liikkumiseen sekä mahdollisuuden sovittaa liikunta osaksi arkeasi. Vanhojen tapojen muuttaminen voi olla haastavaa ja epäonnistumiset voivat aiheuttaa huonoa omaatuntoa. Silloin voi olla hyödyllistä löytää konkreettisia hyötyjä liikkumisesta, kuten hyvä olo ja parempi terveys.


Liikunnan harrastamisen esteitä voivat olla myös ulkoiset tekijät, kuten paineet täydellisen vartalon saavuttamisesta mitä sosiaalinen media saa aikaan. Tärkeintä on kuitenkin löytää itsellesi sopiva tapa liikkua ja keskittyä omaan hyvinvointiisi. Vaikka liikunnan aloittaminen voi olla haastavaa, muista, että pienetkin muutokset voivat tuoda suuria hyötyjä kehollesi ja mielellesi. Motivaation ylläpitäminen voi vaatia tahdonvoimaa, mutta se kannattaa, sillä liikunta voi olla avain terveempään ja onnellisempaan elämään.


Mikä on sinun syysi liikkua? Minun syyni liikkua tärkeysjärjestyksessä kommenteissa. Uskallatko kertoa omasi?