=

NIIN KIIRE EI VOI OLLA, ETTEI EHDI SYÖMÄÄN OIKEIN

09.11.2022

Miksi meillä Suomessa 18-29-vuotiaista naisista 35 % on ylipainoisia ja miehistä lähes puolet, eli 47 prosenttia. Ja yli 30-vuotiaista naisista 63 % on ylipainoisia ja 72 prosenttia miehistä. Ja kaiken lisäksi lähes joka toinen mies ja nainen on vyötärölihava.


Miten tämä voi olla mahdollista? Mä tiedän, me ei "ehditä" syömään oikein. Nimittäin ravitsemuksella voidaan merkittävästi vaikuttaa kehonkoostumukseen eli siihen kerääntyykö kroppaan läskiä vai ei.


Yleisin syy siihen, mitä olen keskustellut ihmisten kanssa, että miksi he eivät noudata terveellistä ruokavaliota tai miksi he syövät epäterveellisesti, on kiire. Kiire -tuo perisynti, jonka vuoksi me ehditä edes liikkumaan suositusten verran. Moni sanoo, että tietää kyllä miten syödä terveellisesti. No se ainakin kuulostaa järkevältä kun onhan ravintotietoutta luettavissa joka paikassa. Onko meillä vaan niin kiire ettei ehditä syömään oikein?

En usko, sillä kiire on vaan osasyy ja juurisyy on siinä, että ei tiedetä, että mitä ja miten pitäisi syödä omassa arjessa niin, että se edistäisi omaa terveyttä. Toisin sanoen ei osata sovittaa sitä ravitsemustietoa omaan arkeen.


Sano stoppi kiireelle sillä, niin kiire ei saa olla ettei ehdi omasta kropasta pitämään huoli, eiks vaan?