=

PAINOA PUDOTTAESSASI, VARO KOMPASTUMASTA TEKOSYIHIN

02.04.2022

Ikä ei ole este painonpudotukselle. Hormonitoimintasi ei rajoita painonpudotusta. Aineenvaihdunta ei pysähdy dieetillä. Sinun ei tarvitse noudattaa vähähiilihydraattista ruokavaliota. Liikunta ei ole välttämätöntä painonpudotuksessa, mutta se auttaa muokkaamaan kehoa.


Sinun ei tarvitse syödä 5-6 ateriaa päivässä, jotta aineenvaihdunta pysyy käynnissä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ateriarytmillä ei ole juurikaan merkitystä painonpudotukseen. Kuitenkin tiheämmästä ateriavälistä voi hyötyä nälän ja kylläisyyden hallinnassa. Ihminen voi syödä pelkästään lievittääkseen stressiä tai tylsyyttä tai jopa tyydyttääkseen hedonista tarvettaan.

Loppujen lopuksi painonpudotuksessa on kyse ainoastaan siitä, saadaanko energiaa vähemmän kuin kulutetaan. Erilaisia dieettejä painonpudotukseen on olemassa runsaasti, ja paras dieetti on se mikä sopii sinulle. Se mitä pystyt noudattamaan säännöllisesti, on sulle paras.
Mikä painonpudotuksessa on olennaista?


- Vakioi oma ruokailu alkuun ja ala seuraamaan aamupainoa, se kertoo putoaako paino vai ei. Jos paino ei putoa, vähennä syömisiäsi.
- Syö vaikka 5 tai 6 päivää viikosta selvästi vähemmän, jolloin voit yhtenä päivänä viikossa syödä vapaammin ja vaikka esim. ravintolassa läheistesi kanssa.
- Pidä yllä aktiivisuustasosi (askelia) ja mieluiten lisää sitä painon pudotessa. Aktiviisuustasoa on helppo seurata vaikka älykellolla tai -aktiviisuusmittarilla
- Syö proteiinia joka aterialla
- Älä aseta painonpudotuksella tiukkaa aikarajaa, vaan tee joustavasti ja arkeesi sopivasti.