=

KAMPPAA ”HÄLLÄ VÄLIÄ”- EFEKTI OMASSA TEKEMISESSÄSI

04.12.2020

Meillä on jännä tapa sortua "Hällä väliä" - efektiin ja sen myötä jokin iso projekti kuten painonpudotus-projekti, harjoitusohjelman noudattaminen tai vaikka opinnäytetyön tekeminen voi jäädä kesken. Tämä ilmenee siten, että olet päättänyt ja sitoutunut noudattamaan jotain tiettyä projektia ja kun eteen tulee se päivä, jolloin et pystykään noudattamaan suunnitelmaa niin jätät projektin siihen.

Usein tällaisessa tilanteessa voi tulla tunne, että "ei minusta ole tähän" tai alat selittelemään itsellesi, "onko tässä mitään järkeä?" Tai siirryt tekemään aivan jotain muuta. Kuulostaako tutulta?

Miten siis kampata tällainen tilanne? Yksi hyvä keino on palata omaan arvokeskusteluun, miksi tämä projekti on sinulle tärkeää? Lisäksi tulisi pyrkiä pois mustavalkoisesta, "kaikki tai ei mitään" -ajattelusta. Muista, että tavoitteellisuus on aivan yhtä tärkeää kuin joustavuus. Luo itsellesi visio siitä, että millaista elämäsi olisi parhaassa tapauksessa sitten, kun olet tämän projektin toteuttanut. Tai miltä sinusta sitten tuntuu?