=

TEE LIIKUNNASTA VIIKOITTAINEN RUTIINISI - LAJILLA EI OLE VÄLIÄ!

22.03.2023

Rutiinit syntyvät toistamalla tiettyä käyttäytymistä säännöllisesti ympäristössä, joka tukee kyseistä käyttäytymistä. Tämä toistuva käyttäytyminen vahvistaa aivojen hermoratoja, mikä helpottaa käyttäytymisen automatisoitumista ja sen tekemistä rutiiniksi.


Jotta voit tehdä viikoittaisen liikunnan yhtä rutiininomaiseksi kuin jokapäiväisen hampaiden harjaamisen, sinun tulee ensin aloittaa pienestä ja lisätä vähitellen liikunnan määrää. Aloita tekemällä lyhyitä harjoituksia viikon ajan, sellaista lajia, josta pidät ja lisää sitten asteittain harjoituksen kestoa ja intensiteettiä. Yritä myös tehdä liikuntasuoritus samaan aikaan joka päivä, jotta se muodostaa helpommin rutiinin päivääsi. Liiku vaikka heti töiden tai opiskelupäivän jälkeen.


Toinen tapa tehdä viikoittaisesta liikunnasta tapa, on yhdistää se muihin päivittäisiin rutiineihin, kuten syömiseen tai nukkumaanmenoon. Esimerkiksi, jos aiot tehdä liikuntaa aina aamuisin, voit yhdistää sen aamupalan jälkeen. Tai jos käyt saunassa kahtena päivänä viikossa niin ota tavaksi käydä liikkumassa ennen saunaa.


Voit myös käyttää palkitsemismenetelmää itsellesi. Aina kun teet treenin, palkitse itsesi suosikkiruoalla tai elokuvan katsomisella. Tällä tavalla saat aivot yhdistämään liikunnan positiiviseen kokemukseen, mikä auttaa sinua muodostamaan siitä pysyvän tavan.


Liikkumisesta ei tule tapa toivomalla. Miten sä aiot liikkua tänään?