=

TREENIOHJELMASTA ON HYÖTYÄ JOKAISELLE!

05.03.2023

Usein ajatellaan, että kuntosalille tehdyt treeniohjelmat ovat vain urheilijoille tai jo pitkään treenanneille. Treeniohjelmista hyötyy jokainen, sillä noudattamalla treeniohjelmaa voit saavuttaa nopeammin tavoitteet, olitpa sitten vasta-alkaja tai jo pidempään treenannut.


Yksi suurimmista kehityksen esteistä kuntosalilla on se, että ilman treeniohjelmaa me ajaudutaan tekemään treeniä mukavuusalueella. Mukavuusalueella oleva treeni ei saa aikaan riittävää ärsykettä ja tällöin kehittyminen pysähtyy. Mukavuusaluetreenissä voi tulla hiki ja tunne, että olet treenannut mut silti se ei saa aikaan riittävän uutta tai suurempaa kuormitusta. Tällöin kropalla ei ole esim. syytä lisätä lihasmassaa tai kasvattaa voimaa. Tämä puolestaan voi vaikuttaa treenimotivaatioon kun tuntuu, että treenistä ei ole nää hyötyä.


Kun noudatat treeniohjelmaa varmistat, että harjoittelet monipuolisesti ja kasvatat harjoitusintensiteettiä asteittain ajan myötä. Tällöin siis tehty työmäärä nousee ja samalla edellytykset lihasmassan kasvulle tai voiman kehittymiselle paranevat.


Hyvin suunniteltu treeniohjelma varmistaa, että harjoitukset tehdään järkevässä järjestyksessä ja tekniikalla, mikä vähentää loukkaantumisriskiä. Ohjelmaan tulee myös sisällyttää riittävästi lepo- ja palautumisaikaa, jotta estetään ylikuormittumista, mikä voi johtaa vammoihin ja estää kehitystä

Onhan sinulla treeniohjelma? 💪