=

VÄHÄN PAREMMIN RIITTÄÄ

05.08.2022

Moni saattaa tuskailla nyt erityisen paljon loman jälkeen arkirutiinien aloittamisesta. Työt tai opiskelut ja harjoittelu pitäisi jälleen sovittaa arkeen lomien jälkeen. Lisäksi tavoitteenasi saattaa olla myös ruokavalion siistiminen.

Koronapandemia ja Ukrainan sota ovat aiheuttaneet monelle pitkittynyttä stressiä. Se vaikuttaa kuormitukseen ja arjesta selviytymiseen. On siis täysin luonnollista, jos koet nyt epävarmuutta tai ahdistusta siitä mitä ja miten tulisi tehdä, jotta säännöllinen liikunta tai ruokavalion noudattaminen arjessasi onnistuisi.

Muista, aina kun muutetaan rutiineja niin se vaatii tahdonvoimaa ja energiaa ennen kuin niistä syntyy uusia päivittäisiä tapoja. 

Jotta onnistuisit, se vaatii motivaatiota, mahdollisuuksia ja tietoa siitä mitä ja miten tehdä. Varmista siis, että sinulla on oikeasti mahdollisuus onnistua ja aloittaa uudet rutiinit, niin että ne sopivat sinun päivittäiseen arkeesi. 

Kuntomuutosten saavuttaminen ei vaadi ylitsepääsemättömiä suorituksia, vaan arjen hallintaa. 

Itseasiassa se riittää, kun tekee vähän paremmin kuin aikaisemmin. Jos kesälomalla tuli syötyä epäterveellisesti tai liian paljon, niin aloita vaikka siitä, että muutat aamiaisen ja iltapalan paremmaksi - se on jo paremmin kuin aikaisemmin. Tai jos ei tullut liikuttua kesällä juuri yhtään, niin jo kerran viikossa on paremmin kuin aikaisemmin. Sekin jo siis kehittää. Itseasiassa 2 kertaa viikossa liikkuminen on enemmän kuin mitä 60 % keskivertosuomalaisista liikkuu. 

Vähän paremmin kuin aikaisemmin riittää.

Ps. Tutkimustietoon perustuvat treeniohjelmat ja ruokavaliot verkkokaupastani