=

Kehonpainollesi räätälöidyt ruokavaliot

Riittävä energiaravintoaineiden saanti mahdollistaa voimaharjoittelun adaptaatiot (Slater & Phillips 2011). Lihasmassa lisääntyy pitkäaikaisella ylensyömisellä, mutta samalla myös kehon rasvamassa lisääntyy (Dériaz ym. 1992)

Silloin kun halutaan varmistaa lihaskasvu niin energiansaanti on oltava riittävää, jotta harjoittelusta palaudutaan ja ruokavalio mahdollistaa kehittymisen. Energian saatavuudeksi suositellaan yli 45 kcal per rasvatonta painokiloa kohden, joka luo parhaat edellytykset suorituskyvylle. (Loucks ym. 2011). Eli 70 kg henkilön tulisi syödä yli 3150 kcal päivässä.

Energiankulutuksessa on jopa suuriakin yksilöllisiä eroja mutta myös todennäköisesti yksilöllä on energiatasapainossa myös vaihtelua eri kuormitustekijöistä ja tilanteista riippuen. Mitä sitten konkreettisesti syödä ja kuinka paljon, jotta omaa kehonkoostumusta tai suorituskykyä voi muuttaa omien tavoitteiden mukaisesti? 

Älä arvaile vaan osta kehonpainollesi räätälöity, tavoittetasi tukeva ruokavalio

Ruokavaliot

HUOM! KUN OSTAT RUOKAVALION, KERROTHAN TILAUKSEN VIIMEISESSÄ VAIHEESSA: ("Tarkistus ja vahvistus") LISÄTIEDOISSA PAINOLUOKKASI (kg) SEKÄ PITUUTESI (cm):

1. 50-60 kg
2. 60-70 kg
3. 70-80 kg
4. 80-90 kg
5. 90-100 kg
6. yli 100 kg